خانواده

درباره وبلاگ

سلام به شما کاربران عزیز وبلاگ خانواده# وبلاگ خانواده برای تقویت اطلاعات شما در زمینه سه انتخاب مهم اعضای خانواده ایجاد شده است# انتخاب همسر و شریک زندگی و موارد مربوط به سبک های فرزندپروری# انتخاب موارد مربوط به رشته تحصیلی وادامه تحصیلی خود وفرزندان# انتخاب موارد مربوط به شغل وکسب وکار وتوسعه آن و موارد مربوط به درآمد ومدیریت اقتصادی خانواده# شما هم می توانید با ارائه وانعکاس نظرات خود مارا در ارائه مطالب بهتر یاری فرمایید# متشکرم مدیر وبلاگ خانواده

خانواده

مراحل زندگی انسان به ترتیب


روان شناسان تقسیماتی برای شناخت انسان در نظز گرفته اند. در یکی از این دسته بندی ها مراحل زندگی انسان را به ترتیب زیر به ۱۲ مرحله تقسیم کرده اند.هرکدام از این مراحل در آینده کودک نقش دارد.


مرحله پیش از تولد که مرحله پتانسیل نام دارد. زمانی است که کودک هنوز متولد نشده است . در مقاله اهمیت خانواده به دو فاکتور مهم محیط ووراثت اشاره کردیم که موبوط به این دوره است.

 

 

مرحله ولحظه تولد که مرحله امید نام گرفته است.وقتی کودک متولد می‌شود در والدین حس خوش بینی و مثبت اندیشی را القا می‌کند. نوزاد نماد امید است؛ امیدی که همه ما در باطن خود داریم تا دنیا را به مکانی بهتر برای زندگی کردن مبدل کنیم.



مرحله طفولیت (۰ تا ۳ سالگی) که به مرحله انرژی و سرزندگی در کودک مشهور است.کودک شاداب و سرزنده است و به نظر می‌رسد منبعی نامتناهی از انرژی باشد.


بدو کودکی (۳ تا ۶ سالگی) که به مرحله بازیگوشی شهرت دارد.وقتی کودکان و خردسالان بازی می‌کنند، دنیا را دوباره از نو می‌سازند.در این دوره انگار زندگی را تمرین می کنند.


مرحله اواسط کودکی (۶ تا ۸ سالگی) که به دوره تخیل مشهور است.در اواسط کودکی، حس نفس یا خود درونی برای اولین بار شکل می‌گیرد. ین تخیل کودک به عنوان منبع الهام خلاقانه در مراحل بعدی زندگی به یک هنرمند، نویسنده، دانشمند و دیگر کسانی که روز‌ها و شب‌های خود را پر از زندگی عمیق درونی می‌یابند کمک می‌کند.


اواخر کودکی (۹ تا ۱۱ سالگی) که دوره ابتکار و خلاقیت نام دارد.کودکان بزرگتر در این سن مهارت‌های اجتماعی و فنی گسترده‌ای را یاد گرفته‌اند که به آن‌ها کمک می‌کند با استراتژی‌های شگفت‌انگیز و راهکار‌های شهودی منحصر به خود بتوانند فشار‌های فزاینده‌ای که در جامعه با آن‌ها مواجه می‌شوند حل کنند.


مرحله نوجوانی و بلوغ (سن ۱۲ تا ۲۰ سالگی) که به دوره شور و اشتیاق شهرت دارد.رخداد‌های جسمی و بیولوژیک بلوغ مجموعه قدرتمندی از تغییرات در اندام یک نوجوان ایجاد می‌کند و نوجوان از آن پس خودش را با جنسیت، احساس، فرهنگ و یا شور معنوی ابراز خواهد کرد. شور جوانی و بلوغ نقطه عطف مهمی برای تمام کسانی است که در پی ارتباط مجدد با عمیق‌ترین تعصب و غیرت درونی خود برای زندگی هستند.

 

سایر مراحل زندگی از نگاه روان شناسی عبارتند از:


مرحله بدو جوانی (۲۰ تا ۳۵ سالگی) که به دوره همت و پشتکار مشهور است.

مرحله میانسالی (۳۵ تا ۵۰ سالگی) که دوره تعمق و ژرف اندیشی است.

مرحله بلوغ بزرگسالی (۵۰ تا ۸۰ سالگی) که به دوره سخاوت و خیرخواهی مشهور است.

مرحله اواخر بزرگسالی (بالاتر از ۸۰ سالگی) که دوره خردمندی و فضیلت است.


مرحله مرگ و مردن که خود زندگی است.آن‌هایی که در زندگی ما وجود دارند و رو به موت هستند یا مرده‌اند و دیگر در بین ما نیستند، به ما یاد می‌دهند که قدر زندگی را بدانیم.


از آنجا که هر کدام از مراحل زندگی انسان به ترتیب  موهبت خدادادی است، ما باید هر کاری که می‌توانیم برای حمایت از هر کدام از مراحل زندگی خود انجام دهیم. علاوه بر این، باید بسیار محتاطانه عمل کنیم؛ مثلا تلاش برای مخالفت کردن با نیاز یک کودک خردسال به بازی به دلیل ایجاد فشار برای یادگیری و تحصیلات رسمی در دوران پیش دبستانی.


(0) نظر
X